Σχεδόν ανάμεσα στις Σποράδες και την Εύβοια στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, απλώνεται η Σκύρος, ένα νησί όπου η φυσική ομορφιά εναρμονίζεται με το μύθο και τα τοπία της δημιουργούν ένα μαγευτικό μέρος για διακοπές όλο το χρόνο.

Σε όλο το νησί συναντάτε κυρίως οικισμούς, με γραφική ομορφιά και διατηρημένη την παράδοση και αυθεντικότητα της Σκύρου. Πλούσια πευκοδάση αγκαλιάζουν τη βόρεια κυρίως πλευρά του νησιού, ενώ η νότια άγρια και βραχώδης συμπληρώνει την ποικίλλη μορφολογία του νησιού.

Η Σκύρος είναι ένα νησί που αν και έχει διατηρήσει ανέπαφο το χαρακτήρα του, προσφέρει σύγχρονες ανέσεις και παροχές που θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη.

Οι παραλίες της Σκύρου φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους, και θα τις απολαύσετε σε όλο τους μεγαλείο, με χρυσαφένια άμμο, ψιλό βότσαλο, βραχώδεις, οργανωμένες ή ερημικές ιδανικές όμως για χαλάρωση και απόλαυση στον καλοκαιρινό ήλιο.

Μεγάλες αμμουδιές απλώνονται στα νερά του Αιγαίου με τα κρυστάλλινα νερά τους να προσκαλούν για κολύμπι, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ, που θα γεμίσουν τη μέρα με καλοκαιρινή διάθεση και ανεμελιά.

Όσον αφορά τις φυσικές ομορφιές η Σκύρος σίγουρα έχει να προσφέρει μεγάλη ποικιλία και εναλλαγές.

Περπατώντας στο νησί, θα ανακαλύψετε γωνιές και ξέφωτα με υπέροχα τοπία, γαλάζιους ορίζοντες ή ανθοστόλιστες αυλές όλα σε μια αρμονική συνύπαρξη που ολοκληρώνει την εικόνα της Σκύρου.

Από τη Χώρα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού σε παραθαλάσσιους οικισμούς όπως τα Μαγαζιά και ο Μώλος, η Σκύρος απλώνει τις ομορφιές της με το κάστρο της να στέκει αγέρωχο δεσπόζοντας στο τοπίο.

Ως νησί με ενδιαφέρουσα μορφολογία και εναλλαγές, η Σκύρος προσφέρει πολλές εμπειρίες με ευχάριστες δραστηριότητες.

Από θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και καταδύσεις σε πεζοπορίες, εκδρομές και επισκέψεις στα μουσεία της η Σκύρος προσφέρει πολλές προτάσεις για να ανακαλύψετε τις ομορφιές αλλά και την ιστορία της.

Είναι νησί με καλή τουριστική οργάνωση, που αν και δεν έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, οι παροχές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι από τις πιο σύγχρονες εξασφαλίζοντας απόλαυση και άνεση σε κάθε στιγμή των διακοπών σας.

Είναι νησί που περπατώντας στα δρομάκια του, θα ανακαλύψετε εικόνες που σχεδόν έχουν ξεχαστεί αλλά που εδώ συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Η Σκύρος είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και είναι πολλοί οι επισκέπτες της, που επιστρέφουν ξανά και ξανά μαγεμένοι από τις ομορφιές και τη φιλοξενία της.

Είναι νησί που κάθε φορά θα προσφέρει και κάτι καινούριο στις εμπειρίες σας καθώς θα ανακαλύπτετε μια ερημική παραλία, ένα ξέφωτο σε ένα λόφο με θέα το νησί και τη θάλασσα, ή απλά καθισμένοι σε μια βεράντα απολαμβάνοντας το ποτό σας και τα χρώματα του δειλινού.