Η Σκιάθος προικισμένη με μοναδικό τρόπο από τη φύση, είναι κυκλωμένη κυριολεκτικά, με περισσότερες από 60 πανέμορφες αμμώδεις παραλίες. Επιλέξτε για το μπάνιο σας κάποια ήσυχη ή κοσμοπολίτικη, μικρή ή μεγάλη.Επίσης στα δάση της με τη σπάνια βλάστηση από πεύκα και κουκουναριές μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές διαδρομές.

Για καλά οργανωμένες παραλίες με beachbar, θαλάσσια σπορ και ναυαγοσώστες προτείνουμε τις Κουκουναριές -μοναδικό υδροβιότοπο και βραβευμένη σαν μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και τις: Μεγάλη Άμμο, Βασιλιά, Αχλαδιές, Καλαμάκι, Αγ.Παρασκευή, Βρομόλιμνο, Τρούλο και Μπανάνα.

Για πιο ήσυχες παραλίες, στη βόρεια πλευρά του νησιού: Μαντράκι, Ελλιάς, Άγκριστρος, Μικρός και Μεγάλος Ασέλινος και Κεχριά. Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε την πανέμορφη παραλία Λαλάρια που μπορείτε να πάτε μόνο από την θάλασσα, όπως και να απολαύσετε το μπάνιο σας στο νησάκι Τσουγκρίας απέναντι από την Σκιάθο .Στο Παλιό Λιμάνι υπάρχουν καραβάκια που θα φροντίσουν για την μεταφορά σας σε όλες σχεδόν τις παραλίες.

Επίσης από εδώ αναχωρούν σκάφη που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές για Σκόπελο,Αλόννησο και το θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων όπου ζει προστατευμένη η μεσογειακή φώκια.

Σε όλο το νησί θα συναντήσετε διάσπαρτα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επιπλέον για τους λάτρεις της φύσης υπάρχει άρτια οργανωμένοκάμπινγκ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ. Για την μετακίνησή σας, υπάρχουν λεωφορεία , ταξί και τα πολλά γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.