Καστάνιτσα Αρκαδίας - Πάρνωνας
Κυριακή 2 Απριλίου

Αναχώρηση στις 07.30 π.μ. για Άργος και Άστρος Κυνουρίας με ενδιάμεση στάση. Θα συνεχίσουμε για την Καστάνιτσα και καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την παλιά Μονή Παλαιοπαναγιάς. Στον Βυζαντινό Πύργο του Καψαμπέλη θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα σε όλο τον οικισμό, αλλά και μακρύτερα, έως τις κορυφές του Πάρνωνα με τα δάση από καστανιές, έλατα, πεύκα, μέχρι και τον Αργολικό Κόλπο. Στην πλατεία του χωριού θα γευθούμε τοπικά φαγητά, χοιρινό, αρνάκι, κοτόπιτα και όλα σε συνδυασμό με κάστανο.

Τιμή: 25€

 

Αγία Θεοδώρα Βάστας - Σπήλαιο Κάψια

Κυριακή 9 Απριλίου

Αναχώρηση στις 08:00 και μέσω Μεγαλόπολης φθάνουμε σε μια πανέμορφη τοποθεσία κοντά στο χωριό Βάστα, όπου βρίσκεται το μοναδικό θολωτό εκκλησάκι της Αγ. Οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Ο προσκυνητής δύσκολα μένει ασυγκίνητος μπροστά στο θέαμα των 17 τεράστιων δέντρων που έχουν φυτρώσει στη σκεπή της μικρής εκκλησίας του 9ου αιώνα, καθώς και των κρυστάλλινων υδάτων που αναβλύζουν από τα θεμέλιά της. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν μαρτύρησε η Αγ. Θεοδώρα ζήτησε από τον Θεό το σώμα της να γίνει ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της νερό πηγής. Έπειτα θα μεταβούμε στο Νέο Σπήλαιο Κάψια που κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα της Ελλάδας. Σπάνιοι χρωματισμοί, κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα τέχνης της φύσης, που περιμένει να βγει στο φως.

Τιμή: 25€

 

Λειβαδιά - Αράχωβα

Κυριακή 23 Απριλίου

Αναχώρηση στις 08:30 με προορισμό την γραφική Αράχωβα, αφού πρώτα θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην περιοχή κρύα της Λειβαδιάς με τα τρεχούμενα νερά και τους καταρράκτες. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα όπου σήμερα εορτάζει ο Άγιος Γεώργιος πολιούχος της πόλης, για να παρακολουθήσουμε το ξακουστό «Πανηγυράκι» όπου για τους ντόπιους είναι σαν δεύτερο Πάσχα σε προετοιμασίες, Εορτασμούς, φιλοξενία και προπάντων μεγαλοπρέπεια. Οι κάτοικοι κάθε ηλικίας γιορτάζουν με παραδοσιακές στολές στους δρόμους της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσετε από κοντά τα έθιμα της περιοχής και να γευματίσετε στα παραδοσιακά ταβερνάκια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τιμή: 22€                     

 

Χρυσοβίτσι  - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα

Σάββατο 29 Απριλίου

Πρωινή αναχώρηση στις 08:00 π.μ. από Αθήνα για το Χρυσοβίτσι όπου υπήρξε μεγάλο υλοτομικό κέντρο. Επίσκεψη στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας το οποίο στεγάζεται σε ένα μεγάλο εργοστάσιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1939. Πρόκειται για έναν χώρο που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο. Συνεχίζουμε με το Λιμποβίσι και το σπίτι του γέρου του Μοριά, όπου σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και φιλοξενεί υλικό από την ζωή και την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στην Ελάτη όπου θα δούμε τις ξύλινες δημιουργίες του Χρήστου Σιμόπουλου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Βυτίνα για γεύμα. Πορεία επιστροφής για Αθήνα.

Τιμή: 25€

 

Λεωνίδιο - Μονή Ελώνης - Κοσμάς

Κυριακή 30 Απριλίου

Αναχώρηση στις 08:00 για το όμορφο και τουριστικό Λεωνίδιο. Ύστερα από μια στάση γνωριμίας με τη γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς θα μεταβούμε στο ονομαστό μοναστήρι της Παναγιάς της Ελώνης που, χτισμένο κάθετα σε κοίλωμα βράχου στις πλαγιές του Πάρνωνα, συναρπάζει τον επισκέπτη με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα και την άγρια φύση που το περιβάλλει. Συνεχίζουμε με ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, τον γραφικό Κοσμά. Εδώ, στην πανέμορφη πλατεία με την εντυπωσιακή εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, τα οκτώ πλατάνια και τις τρεις βρύσες, θα γευματίσουμε. Θα επιστέψουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις στους Μύλους και στον Ισθμό.

Τιμή: 25€

 

Διάπλους Ισθμού της Κορίνθου - Λίμνη και αρχαιολογικός χώρος Ηραίον - Λουτράκι

Κυριακή 1 Μαΐου

Αναχώρηση από Αθήνα στις 8:30 για τον Ισθμό της Κορίνθου κι επιβίβαση στο πλοιάριο. Κατά το διάπλου, που διαρκεί περίπου 1 ώρα & 15 λεπτά, θα έχετε τη ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτό το κατασκευαστικό επίτευγμα του 19ου αιώνα, του οποίου η ιστορία ξεκινά από το 602 π. χ. Επιστροφή με το πλοίο στα Ίσθμια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο Ηραίου, (έξοδα ατομικά) όπου εκεί έχουν αποκαλυφθεί τα πιο σημαντικά λείψανα του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού. Γεύμα στην Λίμνη και κατά την επιστροφή μας θα πιούμε καφέ στο Λουτράκι.

Τιμή 34€

 

Πάρνηθα  - Πυρήνας Εθνικού Δρυμού

Κυριακή 7 Μαΐου

Αναχώρηση στις 09:30 για την Πάρνηθα. Επιβίβαση στο τελεφερίκ και επίσκεψη στο Μουσείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δρυμού. Με το τελεφερίκ φθάνουμε ως το υψόμετρο 1055μ. κι έπειτα στον Πυρήνα του Δρυμού (Άγιος Πέτρος). Βατή πεζοπορική διαδρομή και ξενάγηση στην περιοχή όπου το κόκκινο ελάφι είναι ο «πρωταγωνιστής» της πανίδας. Αναχώρηση για το καταφύγιο Μπάφι και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή αργά το απόγευμα.

Τιμή: 18€

 

Λίμνη Τσιβλού - Ζαρούχλα

Κυριακή 14 Μαΐου

Πρωινή αναχώρηση στις 08:00 για την Ακράτα. Ανηφορίζοντας στις πλαγιές του Χελμού φτάνουμε στη γραφική Λίμνη Τσιβλού. Τα σκουροπράσινα νερά της περιτριγυρίζονται από πεύκα, έλατα και άλλα δέντρα, συνθέτοντας ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο τοπίο σε υψόμετρο 700μ. Από εδώ συνεχίζουμε για τη Ζαρούχλα. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στην Αθήνα.

Τιμή: 22€

 

Καμένα Βούρλα - Λιχαδονήσια

Κυριακή 14 Μαΐου

 

Πρωινή αναχώρηση στις 08:00 για τα Καμένα Βούρλα όπου θα επιβιβαστούμε στο ναυλωμένο καραβάκι από το γραφείο μας, για να επισκεφθούμε το μικρό νησιώτικο σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων στον Ευβοϊκό Κόλπο τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα νησάκια είναι ακατοίκητα και αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρους. Περίπλους των τριών  νησίδων με ενημέρωση /ξενάγηση ,θα δούμε τα υπόλοιπα ενός ναυαγίου και αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε και Φώκιες . Επιστροφή στα Καμένα Βούρλα, Ελεύθερος για χρόνος για γεύμα και να  δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες. επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αθήνα.

Τιμή: 39€

 

 

Κόστα - Σπέτσες

Κυριακή 21 Μαΐου

Αναχώρηση στις 08:00 με προορισμό την Κόστα. Αφού πρώτα κάνουμε μια ενδιάμεση στάση στον Ισθμό θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από τα πιο γνωστά χωριά-κωμοπόλεις της Αργολίδας. Θα περάσουμε από την Τραχειά, γνωστή για τα τυροκομικά και αρτοσκευάσματα της, το Κρανίδι, την «καρδιά» του ομώνυμου δήμου, και το Πόρτο Χέλι, το γραφικό, παραθεριστικό «must»  της περιοχής. Άφιξη στην Κόστα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για τις Σπέτσες μόλις ενάμιση ναυτικό μίλι μακριά. Επίσκεψη στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας  και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά δρομάκια του νησιού και  γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Το απόγευμα μέσω Τραχειάς επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή: 26 €

 

Η γοητευτική και κοντινή μας Τζια

Κυριακή 28 Μαΐου

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 π.μ. για το λιμάνι του Λαυρίου, όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο με το πούλμαν και αναχώρηση για την Τζια. Άφιξη και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Ιουλίδα. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και αν επιθυμείτε θα φτάσουμε μέχρι τον «Λιόντα της Τζιας». Μπάνιο και φαγητό στον Οτζιά. Προσκύνημα στην Παναγία Καστριανή και επιστροφή στο λιμάνι για επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο Λαύριο και αναχώρηση για Αθήνα.

Τιμή: 45€

 

Νήσος Τριζόνια

Ο κρυμμένος θησαυρός του Κορινθιακού

Κυριακή 4 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 08:00 για την περιοχή στης Λειβαδιάς , στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Δεσφίνας για τις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και συγκεκριμένα τα Χάνια Από εκεί με το κα’ί’κι σε πέντε λεπτά, θα περάσουμε στα Τριζόνια, ένα καταπράσινο νησί στον Κορινθιακό , το μοναδικό στην περιοχή κατοικήσιμο. Το άγνωστο σε πολλούς αυτό νησί διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό, κατά μήκος της ακτής του υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ για να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά μας .Μέσα σε 2 μόνα τετραγωνικά χιλιόμετρα , περικυκλωμένα από θάλασσα, χωρούν ελιές, αμπέλια και άλλα οπωροφόρα δέντρα Αυτό που δεν χωράει στα Τριζόνια είναι το αυτοκίνητο! Παραμονή για μπάνιο και γεύμα προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή: 25€