1η Ημέρα:         ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Λεβάντε, τη Βαλένθια.  Ακολουθεί πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα περάσουμε από την παλιά πόλη και θα δούμε το Δημαρχείο, που προσδίδει ένα στυλ αναγεννησιακού μπαρόκ και ήταν η έδρα των Ρεπουμπλικάνων την εποχή του εμφυλίου.  Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι του Marques de dos Aguas, με τη θαυμάσια αλαβάστρινη πρόσοψή του, που σήμερα λειτουργεί σαν Μουσείο Κεραμικής. Θα περπατήσουμε επίσης στην αγορά με το παλιό χρηματιστήριο και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό με τον πύργο Mikelet, που θεωρείται σύμβολο της πόλης.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα:        ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Μαδρίτη.  Άφιξη, πανοραμική περιήγηση της πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η  Ημέρα:        ΜΑΔΡΙΤΗ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά.  Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco! 

4η Ημέρα:         ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ ΤΟΛΕΔΟ (προαιρετική)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μια πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος. Επιστροφή το μεσημέρι στη Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η  Ημέρα:        ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (COSTA BRAVA)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη με ενδιάμεσο σταθμό τη Σαραγόσα.  Η Σαραγόσα ή Σαραγόσσα (ισπανικά προφέρεται Θαραγόθα) είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και η πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγωνίας. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η περιήγηση της πόλης. Η Σαραγόσα αποτελεί έδρα καθολικού αρχιεπισκόπου και έχει δύο καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται ο μεν ένας από τον 12ο αιώνα ο δε άλλος από το 1681. Άλλα σημαντικά ιστορικά οικοδομήματα της πόλης αυτής είναι η Λόνχα ρυθμού αναγέννησης, η Αουντένθια ανάκτορο διαμονής των κομίτων της Λούνας και ο Πύργος της Αλχαφερίας, ανάκτορο μόνιμης διαμονής των άλλοτε Βασιλέων της Αραγώνας, καθώς επίσης και το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σαραγόσας που ιδρύθηκε το 1558. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, στην περιοχή Κόστα Μπράβα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η  Ημέρα:        ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση με μια πανοραμική άποψη της πόλης, ξεκινώντας από το λιμάνι της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην κεντρική Ramplas και στη γοτθική συνοικία. Θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού από τον λόφο Μοντζουίκ, θα επισκεφθούμε το Πάρκο Γκουέλ, τον καμβά δημιουργίας του διάσημου Γκαουντί, το λιμάνι της Βαρκελώνης, τη Γοτθική συνοικία και επίσης το αξιόλογο έργο του Gaudi, Σαγκράδα Φαμίλια. Τελευταία μας στάση το Ολυμπιακό χωριό και το Ολυμπιακό στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το 1992.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η  Ημέρα:        ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ ΓΑΛΛΙΑ (προαιρετική)

Αναχώρηση προαιρετικά για την πόλη του Περπινιάν. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Η σημερινή πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρουσιγιόν, έφτασε σε εντυπωσιακή άνθηση τον 13ο και 14ο αιώνα επί των βασιλέων της Μαγιόρκας. Το οχυρωμένο Palais de Rois, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της ευημερίας της πόλης. Στην πλατεία de la Loge του Περπινιάν θα ανακαλύψουμε και ένα από τα ωραιότερα κτίσματα της πόλης τη στοά Loge de mer. Εκεί όπου τα Πυρηναία καταλήγουν στη Μεσόγειο, ξεκινά η παραλιακή οδός που εκτείνεται κατά μήκος της βραχώδους Cote Vermeille.  Κατά την επιστροφή θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο της Μπεσαλού.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η  Ημέρα:        ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

Δεν περιλαμβάνονται:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES με φόρους αεροδρομίων.
 • Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο 3* ή 4* στη Βαλένθια, στην περιοχή Gandia. 
 • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο  4* στη Μαδρίτη.
 • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κόστα Μπράβα.  
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της διαμονής.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Αστικής Ευθύνης) & Φ.Π.Α.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ποτά – αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των βραδινών εκδηλώσεων στα ξενοδοχεία. 
 • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Προαιρετικές Ολοήμερες εκδρομές.

 

*Ενδεικτικές τιμές για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.

 

 

 • ΤΟΛΕΔΟ ………………………………….. 40 €
 • ΠΕΡΠΙΝΙΑΝ………... ……………….……. 40 €

Προαγορά πακέτου:  60€

 

Πτήσεις  με AEGEAN AIRLINES:

Το πρόγραμμα πραγματοποιείτα:

 

Αθήνα – Βαρκελώνη   Α3 680  08:45-11:00

Βαρκελώνη – Αθήνα   Α3 681  11:50-15:45

     ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/3 ,8 & 15/4 ,20 & 27/5  650€       

 

 

     Επιβάρυνση μονοκλίνου:  185 €